Ajankohtaista

SUPERSUOSITUILLE KESÄTEATTERILEIREILLE ILMOITTAUTUMINEN ON KÄYNNISSÄ!

LISÄTIETOA PAINIKKEEN TAKAA!

HAASTATTELUT

Puotilan paikallinen blogi julkaisi rehtoristamme kattavan henkilöhaastattelun.


SYKSYN 2022 NÄYTTELIJÄNTYÖN KURSSIT LAPSILLE JA NUORILLE JULKAISTU 27.2.2022

Löydät ne TÄÄLTÄ


KEVÄÄN KURSSIT JULKAISTU 11.12.2021, löydät ne TÄÄLTÄ!

Eepos on avattu kevätlukukauden ilmoittautumisia varten. Ryhmistä löytyy vielä hajapaikkoja kevääksi, kannattaa tsekata, josko sellainen osuisi myös omalle kohdalle!

Kurssit on aikataulutettu kevääksi. Kurssikalenteri täydentyy, mutta kannattaa jo tsekata mieluinen! Kursseille on alkanut tulemaan ilmoittautumisia jo ennen, kuin niitä on ehditty markkinoimaankaan. Kursseille mahtuu osallistujia rajattu määrä.

Ihanaa joulun odotusta!


JOULUKIRJE TEATTERIKOULULTA!

Helsingin teatterikoulun syyslukukausi päättyy joulukuun ensimmäisen viikon jälkeen demoviikkoon 3.12-10.12.2021. Syksyn demojen aikataulut ovat linkin takana, moni onkin jo ilmoittautunut. Tarkistakaa ryhmänne aikataulu ja ilmoittautukaa mukaan! https://www.helsinginteatterikoulu.fi/demot-2021-syksy/Demoilla on tarjolla esiintyjille popparia ja vieraille mehua, glögiä ja pipareita. Demoilla vaaditaan yli 16-vuotiailta yleisön jäseniltä koronapassi.

Mikäli oppilas ei pääse osallistumaan kevätlukukaudelle 2022, peruutattehan ilmoittautumisenne 15.12.2021 mennessä. Kevätlukukausi alkaa 31.1.2022, kevään demoista ja esityksistä tiedotetaan tammikuun aikana.

Ihanaa joulun odotusta!

Terveisin teatterikoulun tontut

HUOMIO!! AVI on antanut 18.11.2021 yleisötilaisuuksia koskevan rajauksen koronatilanteen johdosta. Linjaus vaikuttaa myös Teatteri Sturen ja Helsingin teatterikoulun kaikkiin tilaisuuksiin (esityksiin ja Salakapakan iltoihin(), joihin tästä päivästä alkaen vaaditaan kaikilta yli 16 vuotta täyttäneiltä koronapassia. Tämä koskee myös teatterikoulun demoja. Mikäli sinulla ei ole koronapassia (tai vastaavaa todistusta) ja olet jo ostanut liput demoon, voit vaihtaa ne toiselle nimelle, taikka pyytää rahanpalautusta ilmoittamalla lipun ostaneen nimen ja tilinumerosi osoitteeseen info@helsinginteatterikoulu.fi

Saavuthan vain terveenä esityksiin!


HELSINGIN TEATTERIKOULU OSALLISTUU 20.11.2021 LAPSEN OIKEUKSIEN PÄIVÄÄN JÄRJESTÄMÄLLÄ 

POP-UP PERHETEATTERIA! 

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tämän vuoden teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Hyvään kohteluun kuuluu mm. vanhempien ja huoltajien kanssa vietetty aika, yhteiset hyvät hetket, joissa lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi. Perheteatteri on kaikkea tätä parhaimmillaan! 

Helsingin teatterikoulu järjestää Lasten oikeuksien päivänä neljä perheteatterihetkeä, joihin lapset osallistuvat yhdessä aikuisen/aikuisten kanssa: 

klo 10-10.45, alle 2-vuotiaat  
klo 10.45-11.30, 2-3 -vuotiaat  
klo 11.30- 12.15, 3-5 -vuotiaat 
klo 12.15-13.00, yli 5-vuotiaat 
(Jos perheessä on useampi lapsi, lapset voivat osallistua samaan ryhmään iästä huolimatta)

Ohjaajina perheteatteriammattilaiset Eveliina Heinonen ja Tanja Männistö

Perheteatterihetket ovat lämminhenkisiä, hyvän mielen ja rentoutumisen hetkiä lapselle ja tämän tärkeälle aikuiselle. Perheteatterihetkessä tutustutaan erilaisiin tunteisiin ja harjoitellaan tunnetaitoja teatterileikkien ja roolien kautta. Opetuksessa voidaan käyttää musiikkia ja nukketeatteria. Yhteinen, hauska ja vuorovaikutteinen hetki vahvistaa lapsen ja aikuisen sidettä ja jalostaa yhteistä aikaa! Lapsi voi osallistua hetkeen oman tärkeän aikuisen kanssa, eikä kokemusta teatterista tai muistakaan luovista harjoitteista tarvita laisinkaan. Ohjaajat ovat kokeneita taidepedagogeja ja kutsumukseltaan perheteatteriohjaajia (Tanja Männistö)

PAIKKA: STURENKATU 27, 00510 HELSINKI

Perheteatterihetken hinta on 10 euroa/perheyksikkö ja yhteen ryhmään mahtuu 8 perheyksikköä. Maksu suoritetaan paikan päällä joko käteisellä tai Mobilepay:llä. 

Ilmoittautuminen osoitteessa: salla@helsinginakatemia.fi tai sitten vaan ilmestyy paikalle, jos ryhmissä on tilaa! Ryhmien tilanne ilmoitetaan tällä sivustolla päivää ennen tapahtumaa. 
AVOIMET OVET Sturenkadulla perjantaina 20.8.2021. Tervetuloa!

- Lapsille ohjelmaa klo 16-17.30

* popparia ja mehua, kasvomaalausta, Pinkin & Fankin esitys, Wall of fame, roolipukeutumista ja valokuvia, kasvomaalausta ja leikkejä!

- Nuorille ohjelmaa klo 18-19

* popparia ja mehua, Metsänväki-taidepläjäys, Wall of fame, roolipukeutumista ja valokuvia, hengailua!

- Aikuisille ohjelmaa klo 19-21, popparia ja katsotaan mitä vielä! 

* Improa kello 19.30, lauluja näytelmästä Suomen Lausuja ja hengailua!


1.8.2021 UUSI LUKUKAUSI 2021-2022 alkamassa 30.8.2021!

Uusi lukuvuosi on alkamassa! Löydät opetusryhmämme sivuvalikon linkin takaa eriteltynä ikäryhmittäin. Ryhmiä löytyy Vallilasta, sekä Itä-Helsingistä metron läheisyydestä. Myös alustava kurssivalikoima on julkaistu, tarjolla on improvisaatiota ja näyttelijäntyötä, sekä monologikurssia jolla valmistaudutaan Suomen Roolituspalvelun kaikille avoimeen koekuvaukseen. Lukukausi alkaa ja toteutetaan lähiopetuksena, ellei lainsäädännöstä tai viranomaismääräyksistä muuta johdu. Teatterikoulu on selvinnyt mainiosti läpi haastavan pandemia-ajan ja ryhmät on saatu toteutettua joustavasti ja turvallisesti viruksesta huolimatta.

Ilmoittaudu Eepoksessa, jos sen kanssa on haasteita, ota yhteyttä tiina@helsinginteatterikoulu.fi ja ilmoita ryhmä ja opiskelijan tiedot osoitteeseen info@helsinginteatterikoulu.fi - niin varaamme sinulle paikan haluaamaasi ryhmään! Vain Voima-ryhmä on täynnä, muihin on vielä ainakin jonkin verran tilaa per 1.8.2021. Ripeästi ryhmäsi vahvistamaan! Tervetuloa 🌻


30.7.2021 FESTIVAALEILLE!

Voi festivaali sentään! Helsingin teatterikoulusta lähtee VALO Ensemblen ja Vimman esiintyjistä koostettu delegaatio edustamaan koulua Slovakian FAD´21 -teatterifestivaaleilla! Esitys on nimeltään Metsänväki ja se on VALO Ensemblen Olli Kiljusen käsikirjoittama ja Katja Honkasen ohjaama. Lisätietoja painikkeen takaa!


24.6.2021 NÄYTTELIJÄKSI HELSINGIN AKATEMIASTA!

Helsingin Akatemia perustaa pitkään odotetun vuoden mittaisen näyttelijäntyön linjan! Helsingin Akatemia on toiminut teatteritaiteen perusopetuksen järjestäjänä vuodesta 2018 Helsingin kaupungin myöntämällä taiteen perusopetusluvalla. 

Näyttelijäntyön päivälinja käynnistyy 6.9.2021. Hakuaika on 1.7.2021-18.8.2021. Linja on yhdeksän kuukauden mittainen näyttelijäntyön peruskoulutuksen linja, joka valmentaa teatterialalle ja / tai teatterialan opintoihin. Linjalla opiskellaan mm. klovneriaa, puhetekniikkaa, kameratyöskentelyä, improvisaatiota ja teatteritekniikkaa. Teatterin yleisopintojen ohella. Näyttelijäntyön linja on hyväksytty myös opintotukeen oikeuttavaksi koulutukseksi. 

Joko innostuit?

Lue lisää painikkeen takaa! Hakuaika 1.7.2021-.18.8.2021. Lisätietoja saat myös maililla: teatteri@helsinginakatemia.

Teatterikoulua pyörittävä Helsingin Akatemia aloittaa syksyllä
näyttelijäntyön opintojen päivälinjan,  jonka hakuaika on 1.7-15.8.2021. Linja on 9 kuukauden mittainen, syyskuusta toukokuuhun. 
 Lisätietoa linkin takaa!


11.6.2021 NEW! ENGLISH SPEAKING GROUPS!!

You can now study theatre with us also in English as Nóri Varga from Hungary will join us to teach our English speaking new groups Stormtroopers and Sunspot! Check out our Friday!

Helsingin teatterikoulu aloittaa ensimmäiset englanninkieliset ryhmänsä ensi lukuvuonna. Nóri Varga Unkarista liittyy joukkoomme englanninkielisten ryhmien ohjaajana. 


SYYSLUKUKAUSI alkaa 30.8.2021! 

Ryhmät ja kurssit on aikataulutettu sivulle Opetusryhmät. Tsekkaa omasi ja ilmoittaudu mukaan, hopihopi!


MUUTTO JA AVOIMET OVET 20.8.2021!

Voihan että! Helsingin teatterikoulu muuttaa kesällä Vallilaan! Uusi toimitilamme sijaitsee osoitteessa Sturenkatu 27, 00530 Helsinki. Kutsumme olevat ja tulevat oppilaat huoltajineen elokuussa tutustumaan uusiin tiloihin! Avoimet ovet pidetään perjantaina 20.8.2021 kello 15-18 lapsille ja kello 18-21 aikuisille! TERVETULOA!SYKSYN LUKKARI ON JULKAISTU! KIPINKAPIN TUTUSTUMAAN UUTEEN OPETUSTARJONTAAN!


Parasta Vappua kaikille! Koulun oma villikissaduo toivottaa pikkuväen tervetulleeksi vappushown pariin!


1.4.2021 TIEDOTE TEATTERIKOULULTA

Opetus 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille jatkuu lähiopetuksena toistaiseksi.
2007 syntyneiden ja sitä vanhempien oppilaiden opetus järjestetään etäopetuksena tai ulko-opetuksena toistaiseksi. Opetusryhmät keskustelevat opetusmuodosta opettajan ja rehtorin kanssa. Mikäli toimintaamme kohdistuu uusia rajoituksia tai mahdollisuus palata lähiopetukseen, niistä tiedotetaan viipymättä. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaille. Helsingin kaupungin linjauksen mukaan harrastustoiminnassa perheet hankkivat maskit itse.


Tsemppiä ja voimia kaikille perheille ja oikein iloista pääsiäistä!


26.1.2021 TIEDOTE TEATTERIKOULULTA

Helsingin teatterikoulun opetus alkaa lähtökohtaisesti lähiopetuksena 1.2.2021. Aikuisryhmien kanssa sovitaan ryhmä- ja opettajakohtaisesti erikseen ryhmän toimintatavoista. Kerhojen osalta tiedotetaan kerholaisia koulu- ja kerhokohtaisesti erikseen. 

Ilolla ja riemulla yhteiseen talveen!


14.1.2021 TIEDOTE TEATTERIKOULULTA

Helsingin teatterikoulu varautuu ryhmien etäopetukseen / ulko-opetukseen helmikuussa, kun rajoituksia lasten harrastamisen suhteen ei vielä vähennetä tässä vaiheessa. Lasten ja nuorten harrastusten suositukset myös yksityisillä kouluilla painottuvat lähiopetuksen lykkäämiseen. Helsingin teatterikoulu on järjestänyt kevään poikkeustilan aikana opetuksen Zoomin kautta. Palaute ryhmistä on ollut kiitettävää - oma tärkeä ryhmä ei ole päässyt katoamaan, vaan siihen on saanut kuulua läpi poikkeuksellisen ajan ja tavata ulkona aina, kun voi.

Zoom toimii niin koneella, kuin kännykällä ja padilla ja sinne on ensimmäisen kerran jälkeen helppo kirjautua. Etäopetuksen tunnit saattavat olla hieman lyhempiä ja niissä saatetaan käyttää myös parityöskentelyä / esimerkiksi kävelyllä käymistä parin kanssa suunnitelutyön ruutukuormituksen estämiseksi. Pakkasen ollessa kova tapaa ryhmä etänä, mutta heti, kun sääolosuhteet sen mahdollistavat, ulkotapaamiset alkavat / jatkuvat.

Ulkotapaamiset järjestetään erikseen ilmoitettavalla paikalla, esimerkiksi Itäkeskuksen katetulla kansalaislavalla Stoan aukiolla. Lähiopetusta täydennetään myös kevään aikana työpajoissa ja mahdollisesti myös kesäaikaan, jos opetusta joudutaan yhä lykkäämään. Tarkoituksena on estää liiallista ruutuväsymystä, mutta silti pitää yllä oman ryhmän toimintaa ja suorittaa teatteritaiteen perusopetuksen oppimäärää opintosuunnitelman mukaisesti.

Pidetään teatterihenki yllä!! 


8.1.2021 UUSI VUOSI, UUDET KUJEET!
HELSINGIN TEATTERIKOULUN KEVÄTLUKUKAUSI ALKAA 1.2.2021.

Uudesta vuodesta tulee hieno ja aktiivinen, kiireinenkin teatterivuosi jota odotamme jo kovasti! On varmasti niin, että vuoden 2020 jälkeen kaikkea tekemistä, suoraa vuorovaikutusta ihmisten kanssa ryhmässä ja kahden osaa arvostaa aivan eri tavalla, kuin vuosi sitten.

Lykkäämme pandemiatilanteen vuoksi kaikkien ryhmien aloitusta helmikuun alkuun. Toiveemme on, että ryhmät voivat harjoitella helmikuusta normaalin kevätlukukauden, joskin olemme tarpeen mukaan valmiita joustamaan esimerkiksi ulkotreenien taikka etäopetuksen suhteen.


24.12.2020 💕 Helsingin teatterikoulu organisoi onnistuneesti yhdessä Itä-Helsinkiläisten perheiden kanssa JOULULAHJAPIIRIN, jossa jaettiin joululahjoja niitä tarvitseville perheille. Oi riemua!

Sivukuva on Helsingin teatterikoulun joulukorttikuva ja sen on taiteillut koulun pitkäaikainen oppilas, taiteilija HAI. Kiitos Hai ja hyvää joulua kaikille! 🎄


10.12.2020 Niin syntyi jouluinen satu Patrick-tontusta, kun 8-vuotias teatterikoululainen koulupäivän kotonaan vietti!

1.12.2020 Helsingin teatterikoulu on yhdessä Suomen asianajajaliiton kanssa työstänyt hulvattoman (ainakin, jos olet juristi) Tapaohjefarssin uudistuvaan uusien asianajajien koulutukseen. Farssin on käsikirjoittanut ja ohjannut rehtori Kavasto ja siinä näyttelevät juristinäyttelijöiden lisäksi VALO Ensemblen Tiina ja Olli. Tässä teaseri!

TIEDOTE 29.11.2020

🌞 Helsingin teatterikoulu on siirtynyt syyslukukauden viimeiseksi viikoksi etäopetukseen pandemiarajoitusten johdosta. Peruskoulujen kanssa yhteistyössä järjestettävät kerhot on keskeytetty ja siirretty kevätlukukauden puolelle. Kevätlukukaudella opetus järjestetään normaalisti. Mikäli pandemia viivästyttäisi lukukauden alkua, tiedotetaan siitä erikseen. Tällöin oppitunnit siirtyvät kesää kohti - pidempää etäopetusta pyrimme välttämään teatterin ollessa korostetusti kontaktilaji. Zoom-linkki tämän viikon opetukseen tulee opetusta edeltävänä päivänä mailiosoitteeseen, jonka olette ilmoittautuessanne antaneet. Jos sitä ei näy, laittakaa tekstari opetuskoordinaattorille 046 922 0010.

🧚🏽‍♂️ Helsingin teatterikoulu kiittää osallistujiaan kaikesta huolimatta upeaksi osoittautuneesta syyslukukaudesta ja odottaa uudella innolla kevätlukukauden alkamista! 

🎄Kiitämme reippaita ja innokkaita ryhmiämme syksystä ja toivotamme rauhallista ja lämminhenkistä joulun odotusta Helsingin teatterikoulun opettajat ja henkilökunta


27.11.2020 TEATTERIKOULU SIIRTYY ETÄOPETUKSEEN loppuvuodeksi, LUE LISÄÄ BLOGISTA!


HELSINGIN TEATTERIKOULULLA JA FIDEALLA YHTEINEN MISSIO! IDEAPÄIVÄ 2020 vietettiin 27.11.2020!

Helsingin teatterikoulu yhteistyössä FIDEAn kanssa ovat tuottaneet biisin ja videon projektiin "Tunne turvallisesti". Biisi on osa Maailman draama- ja teatterikasvatuspäivän FIDEAn ohjelmaa, jonne myös muutama VALOlainen ja rehtori Kavasto ovat antaneet puheenvuoronsa. Biisi nimi on "Teatteri kuuluu kaikille". Tästä draamalliseen sessioon tsekkaamaan hyvän tuulen video!

Idea: Katja Honkanen (FIDEA)

Biisi: Tiina Hei

Miksaus ja lopputuotanto: Maire Marenki

20.11.2020 HELSINGIN TEATTERIKOULUN ESITYKSET ON PERUUTETTU vuoden 2020 osalta kokonaisuudessaan.

ESITYKSIÄ TARJOLLA!

VALO Ensemblen Timjami-esitys noin 3-10-vuotiaille on saanut ensiesityksensä ja palaa lavalle 29.11.2020!

VALO Ensemblen Koira nimeltä Kissa tapaa kissan noin 6-vuotiaasta ylöspäin enskarissa 22.11.2020! 

Lisätietoja alta painikkeista. Lippuja lippukaupasta!

MUKAVAA SYYSLOMAA!

Helsingin teatterikoulu on syyslomalla viikon 42. 

Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin päättyi syyskuun lopussa. llmoittautuminen kevään ryhmiin alkaa joulukuun alussa. Mikäli olet teatteritaiteen perusopetuksen ryhmässä, sinut on ilmoitettu automaattisesti kevään ryhmään. Voit peruuttaa ilmoittautumisen joulukuun aikana.

Marraskuun alussa saamme koululle ensi-iltaan VALO Ensemblen esityksen Timjami ja muurahaisten viisaus. Esityksissä on ajankuvan mukaisesti varattu paikkamäärä - varaa paikkasi ripeästi!


28.9.2020

Teatterikoulun lukuvuosi on hyvässä vauhdissa! Ilmoittautumisaikaa syksyn kursseille on enää kaksi päivää. Mikäli siis haluat ryhmään vielä tämän vuoden puolella, ole ripeä! Ryhmiä on aloittanut tänä syksynä yhteensä 27, joista 12 koululla toimivia ryhmiä ja 15 peruskoulujen kanssa yhteistyössä järjestettäviä kerhoja. Ryhmät löydät TÄÄLTÄ! Kerhot löydät TÄÄLTÄ!

Älä unohda tsekata syksyn toinen toistaan hurmaavampia kursseja TÄÄLTÄ! Juuri kurssivalikoimaan on lisätty esimerkiksi 17.10.2020 nykytanssikurssi Eskuksella, Suvilahdessa!

Olemme ottaneet käyttöön oppilashallintajärjestelmä Eepoksen. Ilmoittautuminen tapahtuu siis TÄÄLTÄ!


15.7.2020 

Irina Karosjoki tulee ohjaamaan ryhmiä!

Venla Sandgren aloittaa koululla bodypercussio-opettajana ja aikuisten Voima-ryhmän ohjaajana!

Marjaana Kuusniemi-Korhonen tulee ohjaamaan ryhmiä ja näyttelijäntyön kursseja!

Tulemme esittelemään heinä-elokuun aikana kaikki koulun opettajat somekanavissamme!


Kuva: Pekka Pitkänen


1.7.2020 

IHANAA KESÄÄ KAIKILLE!  🧚🏽‍♂️🌞🧚🏽‍♂️

SYKSYN RYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN ON KÄYNNISSÄ!

HUOMAA MYÖS UUSI MUSAIMPRORYHMÄ JA UUSI OPE KAIJA-LEENA! 🧚🏽‍♂️

LATAA ALTA ILMAINEN TEATTERILEIKKIVIHKONEN: TEATTERILEIKKEJÄ KOTEIHIN!


KESÄ 2020!!!!

VALON JA ILON IMPROILTAMAT OLIVAT JÄLLEEN KERRAN UNOHTUMATTOMAT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE, ELOKUUSSA NÄHDÄÄN! 

ILMOITTAUTUMISIA OTETAAN VASTAAN LOMAKKEELLA, TARKEMMAT TIEDOT RYHMIEN ALKAMISESTA TOIMITETAAN ELOKUUSSA!

AURINKOISTA JUHANNUSTA JA IHANAA KESÄÄ! Nautitaan koronarauhasta ihanan Tiian ihanan monologin voimin - syödään jäätelöä, käydään väljällä Linnanmäellä, ajellaan metrolla ja nautitaan kesästä <3


7.6.2020 HUOMENNA TEINILEIRI! 

MAAILMAN PARASTA! Aloitamme kello 10 teatterikoululta, nähdään siellä!

EDIT: Teinileiri valmisti viikossa unohtumattoman esityksen: Tohtori Iisan terapiakahvila. Kahvilassa parannettiin olevia ja ei-niin-olevia lapsuudentraumoja 17 osallistujan voimin. Parasta! 1.6.2020 ENSIMMÄINEN KESÄTEATTERILEIRI STARTTASI TÄNÄÄN!

Sitä ennen saimme nauttia Vimman ja Lokin lähityöpajoista, pitkästä aikaa!

Työpajat ja käynnissä oleva leiri ovat täynnä mitä upeimpia ihmisyksilöitä, mitä hauskimpia hetkiä YHDESSÄ heidän kanssaan, niinku oikeasti!  Ah puhdasta nautintoa meille ja heille!


ENSIMMÄISEN LEIRIN IHMEIDEN SIRKUS ON ESIINTYNYT!

Ihmeiden sirkuksessa opitaan että ystävyys aina palkitaan

Ole toiselle mukava niin sekin on sinulle kiva


TEATTERIKOULUN TIEDOTE 9.5.2020

JUHUU! SYKSYN PUOTILAN OPETUSRYHMÄT ON JULKAISTU JA ILMOITTAUTUMINEN AVATTU!

KESÄTEATTERILEIRILLE 8-12.6.2020 MAHTUU VIELÄ KAKSI OSANOTTAJAA!
TEATTERIKOULUN TIEDOTE 5.5.2020

1) LÄHIOPETUSTA KORVAAVAT TYÖPAJAT
Koulun teatteritaiteen perusopetuksen ryhmät on järjestetty etäopetuksena huhtikuun loppuun asti. Koulu on tarkistanut työpajojen aikataulua, kun taiteen perusopetuksen avaaminen on vahvistettu hallituksen toimesta. Ilmoitattehan, mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan työpajaan osoitteeseen info@helsinginteatterikoulu.fi 


Lähiopetusta korvaavia työpajoja järjestetään seuraavasti:


MENNINKÄISET JA MUSKARITEATTERI
2.6.2020 kello 15-16.30 sekä 7.8.2020 kello 15-18


VILLIKKO, DINGOT, NIPSUT, YKSISARVISET
15.6.2020 kello 15-17.15
17.6.2020 kello 15-17.15


VIMMA
25.5.2020 kello 16-19
16.6.2020 nuorten teatteri-iltamat kello 17-20


LOKKI
27.5.2020 kello 16-19 keskiviikko
16.6.2020 nuorten teatteri-iltamat kello 17-20


VALO ja ILO! 17.6.2020 klo 17-22


2) KESÄTEATTERILEIRIT 2020!
Kesän kesäteatterileirit järjestetään alkuperäisillä paikoillaan. Leirikirje tulee erikseen sähköpostitse.


LEIRI 1, noin 7-11-vuotiaat 1-5.6.2020 maanantaista perjantaihin kello 10-15. Leiridemo perjantaina kesäteatterilla kello 16.
Kesän kesäteatterileirit järjestetään alkuperäisillä paikoillaan. Leirikirje tulee erikseen sähköpostitse.


LEIRI 2, noin 12-17-vuotiaat 8-12.6.2020 maanantaista perjantaihin kello 10-15. Leiridemo perjantaina kesäteatterilla kello 16.

Ilmoittautua voi niin pitkään, kuin paikkoja löytyy. Ensimmäinen leiri on alustavasti täynnä, kysele lisäpaikkoja. Leirit ovat perinteisesti olleet superhauskoja ja innostavia. Nuorten leirille 8-12.6 on vielä paikkoja jäljellä, senkin toteutuminen on varmistunut. Ilmoittautuminen TÄÄLLÄ


3) LUKUVUOSI 2020-2021
Lukuvuoden 2020-2021 opetustarjonta kursseineen löytyy nettisivuiltamme https://www.helsinginteatterikoulu.fi/opetusryhmat/ Opetusryhmiä täydennetään toukokuun kuluessa ja ryhmät vahvistetaan elokuussa ilmoittautumisen päätyttyä. Opiskelija voi jatkoilmoittautua opintoihin osoitteessa info@helsinginteatterikoulu.fi.TIEDOTE TEATTERIKOULULTA 14.4.2020


1) ETÄOPETUS JATKUU HUHTIKUUN

2) KESÄN TEATTERITYÖPAJAT

3)  KESÄTEATTERILEIRIT

4) SYKSYN KURSSIT

5) LUKUVUOSI 2020-2021


1) ETÄOPETUS

Olemme joutuneet vallitsevan tilanteen vuoksi pitämään viimeisen kuukauden etäopetuksena. Päätämme etäopetuksen huhtikuun loppuun, jotta kesälle jäisi myös varaa taiteen opetusopetuksen oppimäärän suorittamiseen perinteisin keinoin. Kesän työpajat ja kurssit pidetään ulkoilmassa sadevarauksella. Ilmoitattehan, mikäli ette pääse osallistumaan työpajaan osoitteeseen info@helsinginteatterikoulu.f


2) KESÄN TYÖPAJAT

Etäkauden päätteeksi tarjoamme oppilaillemme kesälle ilmaisia taiteen perusopetusta täydentäviä työpajoja seuraavasti:

MENNINKÄISET ja MUSKARITEATTERI                              2.6.2020 kello 16-17.30

LOKKI ja VIMMA                                                                   16.6.2020 kello 15-20

YKSISARVISET, DINGOT, NIPSUT ja VILLIKOT                   18.6.2020 kello 15-20

MENNINKÄISET ja MUSKARITEATTERI satuleikkituokio  7.8.2020 kello 15-18

ILOn ja VALOn kesäteatteripäivä                                        17.6.2020 kello 17-22

Ilmoittauduttehan mukaan! Samalla voitte ilmoittautua kesäteatterileirille ja jatkamaan syksyn opintoja. Puotilan aikataulu lukuvuodelle 2020-2021 on jo julkaistu ja loput opetuspisteet täydennetään toukokuun loppuun mennessä. Opetus järjestetään mahdollisuuksien, eli sään mukaan pienryhmissä ja ulkotiloissa.


3) Suositut  KESÄTEATTERILEIRIT (hinta 139 €)  järjestetään seuraavasti:

A) 7-11-vuotiaille viikolla 23  (KESÄKUUN 1 VIIKKO)

Maanantaista perjantaihin kello 10-15

Puotilan Kartanolta on mahdollista lunastaa sopimusruokailu hintaan 6,20 € / ateria,  mikäli kartanon ravintola on auki. Kurssin hinta 139 €.


B) 12-17-vuotiaille viikolla 24 (kuten alun perin ilmoitettu)

Maanantaista perjantaihin kello 10-15

Puotilan Kartanolta on mahdollista lunastaa sopimusruokailu hintaan 10 € / ateria, mikäli kartanon ravintola on auki. Kurssin hinta 139 €.


4) Syksyn KURSSIT on aikataulutettu nettisivuille, käykäähän tutustumassa ja ilmoittautukaa mukaan! Mm. huonon teatterin kurssia, näyttelijäntyön kursseja, teatterin tyylilajien kurssia tarjolla ja mahtavia vierailevia opettajia!

www.helsinginteatterikoulu.fi/kurssit


5) Lukuvuosi 2020-2021

Puotilassa pidettävät teatteritaiteen perusopetusryhmät ensi syksyn osalta ovat luetteloituna alla. Ryhmät vahvistetaan elokuussa ilmoittautumisten päätyttyä. Lisäksi opetustarjontaan tulee koulukohtaisia, ilmaisia. teatterikerhoja, jotka eivät kartuta teatteritaiteen perusopintoja, mutta ovatpa silti hauska harrastus. Opetuspaikkoja lisätään keskustan suuntaan. Opetuspaikat - ja muiden, kuin Puotilan opetusajat. vahvistetaan toukokuun loppuun mennessä. Voitte myös ilmoittautua perusopetusryhmään ja sopivamman paikan ilmaantuessa vaihtaa ilmoittautumisen toiseen ryhmään.

Uusina ryhminä aloittavat nuorten ja aikuisten produktioryhmät. Produktioryhmissä lähdetään päämäärätietoisesti rakentamaan teatteriproduktiota, joka tuodaan erikseen sovittuna ajankohtana ensi-iltaan esitykselle sopivalle lavalle. Produktioryhmää suositellaan teatteria jo harrastaneelle. Osallistuminen kerryttää teatteritaiteen perusopintoja vauhdikkaasti ja osallistuminen edellyttää myös itsenäistä työskentelyä.TIEDOTE 29.3.2020

TIEDOTTEEN AIHEET

 1. Etäopetuksesta ja aikatauluista
 2. Satutunti verkossa
 3. Satukurssi / teatteritaiteen työpajaopinnot 3.4-7.4.2020
 4. Käsikirjoituskurssi / teatteritaiteen työpajaopinnot 17.4-29.5.2020
 5. Vinkkejä koteihin!

1. ETÄOPETUS! Helsingin teatterikoulu on siirtynyt muun maan muassa etäopetuksen aikaan. Ryhmien aikatauluja on jouduttu hieman muokkaamaan Nipsujen ja Dingojen osalta. Aikataulut löydät alta. Ryhmien kanssa tehdään harjoituksia ja työstetään keskeneräisiä esityksiä eteenpäin viikottain Zoom- applikaation välityksellä tarkoituksena kuvata osia esityksistä itsenäisesti kevään mittaan ja loput, kun kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet. Näin oppilaat saavat suoritettua teatteritaiteen perusopetuksen oppimäärän lukuvuoden vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Poissaolot kirjataan, kuten tavallista ja todistuksen saa, kun teatteritaiteen perusopintojen opintosuunnitelman mukaiset tunnit on opiskeltu ja / tai korvaavat työt ja tehtävät palautettu.

Ryhmille tullaan kesällä taikka alkusyksystä järjestämään erillisiä pieniä opetustuokioita kevään menetettyjen lähiopetustuntien korvaamiseksi ja ryhmäenergian palauttamiseksi. Kesän aikataulusta tiedotetaan, kun tiedetään tarkemmin yhteiskuntamme tilanteesta ja avautumisesta.

HUOMIO! Huolehtikaa siis mikäli suinkin perheelle mahdollista, että lapsi taikka nuori pääsee osallistumaan Zoomilla oppituntiin lataamalla applikaatio ja kirjautumalla sisään tunnin alkaessa. Osallistuminen on yhä hyvin tärkeää, jotta oppilaat pääsevät suunnittelemaan yhdessä valmiiksi jo hyvässä vauhdissa olleet esitykset ja taiteen perusopetusta suorittavat oppilaat saavat kevään opintosuorituksensa kirjattua! Mikäli muuttunut aikataulu osoittautuisi oppilaalle haastavaksi, otattehan yhteyttä info@helsinginteatterikoulu.fi, niin ratkaistaan ongelma. 

MAANANTAI

Kello 17-18.30 VILLIKOT JA DINGOT JA NIPSUT

Kello 18.30-20 VIMMA 

TIISTAI

MENNINKÄISET

https://www.youtube.com/channel/UC6UN6SzKMMM_1yvgjsYev2A (lasten oma satutuokio, Menninkäiset tervetulleita myös muskariteatterin tunnille torstaina Muskariteatterin linkin kautta!)

YKSISARVISET 17-18 

KESKIVIIKKO

LOKKI 17-18.30

VALO 18.30-21.30

TORSTAI

MUSKARITEATTERI 

ILO 18.30-20

-------------

2. SATUTUNTI! VERKOSSA JOKA PÄIVÄ! (Paitsi viikonloppuina ja pyhäpäivinä)

Joka arkipäivä kello 16-16.30 järjestetään pääsiäiseen asti Helsingin teatterikoulun satutunti verkossa. Tervetuloa mukaan seuraamaan ja osallistumaan Helsingin teatterikoulun YouTube-kanavalle. Satutunnit on katsottavissa myös jälkikäteen, mutta osallistumalla livesatutunnin aikana pääsee lähettämään oman piirustuksensa livenä streamiin ihasteltavaksi. Ottakaa tavaksi osallistua! https://www.youtube.com/channel/UC6UN6SzKMMM_1yvgjsYev2A

Piirustuksia voi toki lähettää myös jälkikäteen, jolloinka niitä julkaistaan teatterikoulun Instassa.

3. SATUKURSSI kaiken ikäisille

Satukurssilla keksitään omia, uusia satuja ja halukkaat pääsevät satuja esittämään koulun omalle satutunnille, jota rajoitusten ajan järjestetään ainakin toistaiseksi joka päivä kello 16-16.30 koulun YouTube-kanavan kautta. Satuja voi tulla kirjoittamaan myös osallistumatta YouTube-satutunteihin.

Satukurssi järjestetään perjantaina 3.4 kello 17-19.15, sekä tiistaina 7.4 kello 18.15-20.30. Kurssi vastaa teatteritaiteen työpajaopintoja yhteensä 10 oppitunnin verran. Kurssin hinta on 29 €. Teatterikoulun oppilaille kurssin hinta on 25 €. Ilmoittautuminen 2.4.2020 mennessä osoitteeseen info@helsinginteatterikoulu.fi ILO 18.30-20 https://zoom.us/j/166142396

4. TYÖPAJAOPINNOT: käsikirjoittaminen

Teatteritaiteen perusopetuksen yleiseen oppimäärään kuuluu sekä yleisiä opintoja, että työpajaopintoja. Työpajaopintoina järjestetään 12 +-vuotiaille ja aikuisille käsikirjoittamisen kurssi viitenä perjantaina huhti-toukokuussa 2020 17.4, 24.4, 8.5, 22.5 ja 29.5.2020. Kurssin kesto on 5 kertaa (a' 2 ot, 1,5 h) ja kurssilla saa suoritettua teatteritaiteen perusopetuksen työpajaopintoja 15 oppituntia. Kurssiin kuuluu myös itsenäistä työskentelyä. Käsikirjoituksia käytetään mahdollisuuksien ja osallistujien toiveiden mukaan tulevaisuuden työpajoissa ja opinnoissa hyväksi. Tässä siis mahdollisuus saada ensimmäinen oma teksti lavalle!

Ne perheet, joilla on tällä hetkellä koronan kurjistamat lompakot, pyytäkää rohkeasti huojennusta (taloudellisiin olosuhteisiin viitaten) lyhyillä perusteluilla sähköpostiin. Kurssin hinta on 49 €. Teatterikoulun ryhmän oppilaalle hintaon 39 €. Tervetuloa mukaan, ilmoittaudu 15.4.2020 mennessä osoitteeseen info@helsinginteatterikoulu.fi.

KÄSIKIRJOITUSKURSSIT järjestetään perjantaisin

17.4.2020

24.4.2020

8.5.2020

22.5.2020 ja

29.5.2020

12-17-vuotiaille perjantaisin kello 17.30-19

Aikuisille perjantaisin kello 19-20.30

5. VINKKEJÄ!

Lasten kanssa voi leikkiä teatterileikkejä myös kotona. Teatterikoulu laatii lähiviikkoina pienen leikkioppaan koteihin inspiraatioksi. Sillä välin, lapset osaavat ryhmästä huolimatta varmasti opettaa perheenjäsenilleen ainakin seuraavia leikkejä:

 • Susi ja lampaat ja kivet
 • Murhaajaleikit
 • Olen puu
 • Kolme asiaa
 • Sana kerrallaan ja lause kerrallaan runot ja tarinat
 • Pantomiimi


Toivomme, että löydätte vaikeasta tilanteesta huolimatta keinoja nauttia monelle perheelle lisääntyneestä yhteisestä ajasta! Tsemppiä ja voimia kaikille,TEATTERIKOULU ALOITTAA PÄIVITTÄISET LASTEN OMAT SATUTUOKIOT!

Helsingin teatterikoulun VALO Ensemble haluaa helpottaa kotona työtä tekevien ja kiireisten päiväkotivanhempien tilannetta pandemian keskellä ja aloittaa päivittäisen hyvän mielen draamasatutuokion järjestämisen arkisin kello 16-16.45.  Satutuokio on ilmainen ja interaktiivinen ja järjestetään videon välityksellä Helsingin teatterikoulun YouTube-kanavalla


TERVETULOA MUKAAN !


Teatterikoulu on suljettu pandemian vuoksi ja avannee ovensa 14.4.2020.

Kaikki teatteritaiteen perusopetusryhmät ovat sulun aikana verkko- ja etäopetuksen varassa. Opettajat tiedottavat erikseen erilaisista tehtävistä, verkko-opetuksesta ja kotiläksyistä, joita tauon aikana voidaan ryhmäkohtaisesti suorittaa. Menettyä opetusta korvataan pandemiatilanteen rauhoituttua.

Koulun sulkeminen koskee myös kursseja ja esityksiä (impron jatko II-kurssi 14-15.3 ja Timjamin matka unimaahan 22.3 kello 14 ja kello 16 sekä 29.3 kello 14 ja 16). Korvaavaa opetusta ja kurssitusta järjestetään myöhemmin keväällä ja kesällä ja siitä tiedotetaan ensi tilassa, kun tilanne selkenee. Koodia ja terkkuja saa laitella rexille osoitteeseen mia@helsinginteatterikoulu.fi, jos jokin asia askarruttaa - tai muuten vaan!

PYSYKÄÄ TERVEINÄ JA TURVASSA! 


 • 1.3.2020 KOULUN OPETUSSUUNNITELMA JA SÄÄNNÖT PÄIVITETTY VASTAAMAAN KOULUN NIMEÄ.

LATAA OPETUSSUUNNITELMA ALTA

LATAA KOULUN SÄÄNNÖT 2019-2021 ALTA