Ihmiset

Olemme täällä sinua varten.

Mia Kavasto, rehtori, teatteriopettaja

Mia Kavasto on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja draamapedagogi. Mia on lisäksi suorittanut opetushallinnon johdon tutkinnon, ammatillisen opettajan tutkinnon sekä oikeustieteen maisterin tutkinnon ja opiskelee kasvatustieteen maisterin tutkintoa. Mialla on laaja taiteellinen kokemuspohja musiikin ja teatterin parissa. Mia ohjaa perusopetusryhmiä, näytelmäproduktiota, VALO Ensemblea ja koulun kursseja. Artistina Mian tapaa useimmiten artistinimen Maire Marenki takaa.


mia@helsinginteatterikoulu.fi

Pekka Mattila, teatteriopettaja


Pekka on pitkän linjan teatteriopettaja- ja ohjaaja. Pekka on laajasti kiinnostunut teatterin eri osa-alueista ja erityisen perehtynyt fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Pekka ohjaa koululla teatteritaiteen perusopetuksen ryhmiä ja erilaisia kursseja.


pekka@helsinginteatterikoulu.fi

Pia Serkamo, teatteriopettaja

Pia on teatteritaiteen maisteri, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja kuntotanssin ohjaaja. Pia on soveltavien teatterimuotojen rautainen ammattilainen painotuksinaan improvisaatio, tarinateatteri ja vuorovaikutustaidot. Pia opettaa teatteritaiteen perusopetusryhmiä ja ohjaa erilaisia kursseja ja näytelmäproduktioita teatterikoululla.


pia@helsinginteatterikoulu.fi 

Marjukka Myllyntaus, teatteriopettaja


Marjukka Myllyntaus on pohjakoulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Marjukka on opiskellut lisäksi fyysistä teatteria Sevillan esittävän taiteen koulussa ja toiminut näyttelijänä niin Espanjassa, kuin Suomessakin. Marjukka toimii myös Vantaan kaupungin teatteripedagogina.


marjukka@helsinginteatterikoulu.fi

Siiri Ervasti, teatteriopettaja

Siirin erikoisalaa ovat teatterin ryhmälähtöiset menetelmät, sekä improvisaatio työskentelyn lähtökohtana. Siiri on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta ja työskentelee ryhmänohjaajana ja opettajana myös mm. Teatterimuseossa ja Vantaan aikuisopistossa.

siiri@helsinginteatterikoulu.fi 

Tiina Heikkinen, opintokoordinaattori, äänivalmentaja, laulunopettaja


Tiina Heikkinen on koulutukseltaan musiikkipedagogi. Tiina vastaa osaltaan koulun produktioiden musiikillisesta annista muusikkona, laulunopettajana ja musiikintekijänä. Tiina on myös VALO Ensemblessa vaikuttava esiintyjä ja musiikintekijä. Tiinalla on laaja kokemus taidepedagogiikasta ja esiintymisestä. 

Hallinnossa Tiina vastaa oppilaiden opintojen koordinoinnista oppilastietojärjestelmä Eepoksessa. Tiinan tapaa myös keikkailevana laulajana ja lauluntekijänä taiteilijanimen Tiina Hei - takaa.


tiina@helsinginteatterikoulu.fi

Ilona Karppanen, TIO

 Ilona on teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka käyttää työkalupakissaan myös musiikkia, kuvataiteen keinoja ja sanataidetta. Ilona on toiminut näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana, yhteisötaiteilijana ja eri-ikäisten harrastusryhmien ohjaajana. Teatteri on Ilonalle paikka tutkia omaa -, toisten ja ryhmien yhteistä mielikuvitusta.

Ilona aloittaa ohjaamisen Helsingin teatterikoulussa kesällä 2022 aikuisten hyvän mielen teatterileirillä ja dialogikurssilla. Syksyllä 2022 Ilona tulee ohjaamaan myös koulun teatteriryhmiä.

ilona@helsinginteatterikoulu.fiKaisa Saarakkala, teatteriopettaja


Kaisa on Turusta saapuva teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kaisa on työskennellyt monipuolisesti lasten ja nuorten kanssa ohjaten ja opettaen teatteria. Kaisan vahvuudet ovat erityisesti ryhmälähtöisyydessä ja dokumentaarisuudessa. Teatteri-ilmaisun ohjaajan opintojen lisäksi Kaisa on opiskellut draamakasvatusta ja nyt työn alla on myös psykologian perus- ja aineopinnot.

kaisa@helsinginteatterikoulu.fi

Nóri Varga, theatre teacher


Nóri (Nóra) Varga is a theatre pedagogue from Hungary, currently finishing her pedagogical studies at the Theatre Academy Helsinki. Nóri (Nóra) Varga (1991), is a Helsinki and Budapest based theatre pedagogue, performance artist, theatre historian. She is currently pursuing a Masters Degree in Theatre Pedagogy at the University of the Arts Helsinki. In Hungary she worked in the Theatre Pedagogy program of Katona József Theatre, Budapest, facilitating the creation of a performance with teenagers. She is trained as a teacher of drama pedagogy and experimential pedagogy. 

nori@helsinginteatterikoulu.fi

Tanja Männistö


Tanja Männistö on taidepedagogi, teatteriopettaja (TeM) ja yhteisöpedagogi. Joka on työskennellyt pitkään lasten -ja nuorten teatteriryhmien parissa ja tehnyt monialaisesti taideperustaista työtä nuorisotyön rinnalla.

Tanja on kiinnostunut erityisesti taiteen tutkimisesta, sen äärelle pysähtymisestä ja ihmettelystä. Tanja kertoo inspiroituvansa teatterin voimasta!

Opettamisessa keskeisiä asioita hänelle ovat pysähtyminen taiteen äärelle ja yhteinen ihmettely, sekä pysähtyminen ihmisen äärelle ja kuuntelu.

Tanja on kokenut ohjaaja, joka ohjaa perheteatteriryhmiä, kursseja ja taiteen perusopetuksen ryhmiä.

tanja@helsinginteatterikoulu.fi

Matti TolvanenMatti vaikuttaa Teatteriakatemian vastuuohjaajana ja vierailee ajoittain ohjaamassa koulun produktioita.


matti@helsinginakatemia.fi

Merja De Jong, vieraileva opettaja

Merja on Hollannissa asuva, Suomessa ja Hollannissa teatteria opiskellut teatteri- ja draamaopettaja, joka toimii teatterikoululla vierailevana opettajana. Merja on toiminut vierailevana ohjaajana muun muassa VALO Ensemblen monologisarjassa (ÄLÄ) kosketa mua ja tekee yhteistyötä verkon yli erilaisissa työpajoissa.