Ihmiset

Olemme täällä sinua varten.

MIA KAVASTO

Mia Kavasto

mia@helsinginteatterikoulu.fi

MATTI TOLVANEN

matti@helsinginakatemia.fi

TANJA MÄNNISTÖ

tanja@helsinginteatterikoulu.fi

PEKKA MATTILA

PIA SERKAMO

pia@helsinginteatterikoulu.fi

NÓRI VARGA (Unkari)

Kuva: Laura Malmivaara

EVELIINA HEINONEN

TIINA HEIKKINEN

MARJUKKA MYLLYNTAUS

marjukka@helsinginteatterikoulu.fi

KAISA SAARAKKALA

Mia Kavasto, rehtori, teatteriopettaja

Mia Kavasto on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja draamapedagogi. Mia on lisäksi suorittanut opetushallinnon johdon tutkinnon, ammatillisen opettajan tutkinnon sekä oikeustieteen maisterin tutkinnon ja opiskelee kasvatustieteen maisterin tutkintoa. Mialla on laaja taiteellinen kokemuspohja musiikin ja teatterin parissa. Mia ohjaa perusopetusryhmiä, näytelmäproduktiota, VALO Ensemblea ja koulun kursseja. Artistina Mian tapaa useimmiten artistinimen Maire Marenki takaa.

Pia Serkamo, teatteriopettaja

Pia on teatteritaiteen maisteri, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja kuntotanssin ohjaaja. Pia on soveltavien teatterimuotojen rautainen ammattilainen painotuksinaan improvisaatio, tarinateatteri ja vuorovaikutustaidot. Pia opettaa teatteritaiteen perusopetusryhmiä ja ohjaa erilaisia kursseja ja näytelmäproduktioita teatterikoululla.

Marjukka Myllyntaus, teatteriopettaja

Marjukka Myllyntaus on pohjakoulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja.  Marjukka on opiskellut lisäksi fyysistä teatteria Sevillan esittävän taiteen koulussa ja toiminut näyttelijänä niin Espanjassa, kuin Suomessakin. Marjukka toimii myös Vantaan kaupungin teatteripedagogina.

Marjaana Kuusniemi-Korhonen, vieraileva teatteriopettaja

Marjaana (TeM) on näyttelijä ja teatteriopettaja, joka opettaa Helsingin teatterikoulun näyttelijäntyön kursseja. Marjaana on valmistunut näyttelijäksi Nätyltä vuonna 1997, jonka jälkeen hän on työskennellyt kiinnitettynä ja vierailevana näyttelijänä laitosteattereissa ja teatteriryhmissä eri puolella Suomea. Marjaana on suorittanut opettajan erilliset pedagogiset opinnot Teakissa vuonna 2013. Hänellä on usean vuoden kokemus eri ikäisten teatterin harrastajien opettamisesta yksittäisillä kursseilla sekä vuoden mittaisella teatterilinjalla kansanopistossa.

Eveliina Heinonen, teatteriopettaja

Eveliina ohjaa Helsingin teatterikoulun perheteatteriryhmiä.

Merja De Jong, vieraileva opettaja

Merja on Hollannissa asuva, Suomessa ja Hollannissa teatteria opiskellut teatteri- ja draamaopettaja, joka toimii teatterikoululla vierailevana opettajana. Merja on toiminut vierailevana ohjaajana muun muassa VALO Ensemblen monologisarjassa (ÄLÄ) kosketa mua ja tekee yhteistyötä verkon yli erilaisissa työpajoissa.

Tiina Heikkinen, oppilaskoordinaattori ja kerhonohjaaja

Tiina Heikkinen on koulutukseltaan musiikkipedagogi. Tiina ohjaa teatterikerhoja ja vastaa osaltaan koulun produktioiden musiikillisesta annista muusikkona ja musiikintekijänä. Tiina on myös VALO Ensemblessa vaikuttava esiintyjä ja musiikintekijä. Tiinalla on laaja kokemus taidepedagogiikasta ja esiintymisestä. Tiina vastaa oppilaiden opintojen koordinoinnista oppilastietojärjestelmä Eepoksessa. Tiinan tapaa myös keikkailevana laulajana ja lauluntekijänä taiteilijanimen Tiina Hei - takaa.

Kaisa Saarakkala, teatteriopettaja

Kaisa on Turusta saapuva teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kaisa on työskennellyt monipuolisesti lasten ja nuorten kanssa ohjaten ja opettaen teatteria. Kaisan vahvuudet ovat erityisesti ryhmälähtöisyydessä ja dokumentaarisuudessa. Teatteri-ilmaisun ohjaajan opintojen lisäksi Kaisa on opiskellut draamakasvatusta ja nyt työn alla on myös psykologian perus- ja aineopinnot.

Pekka Mattila, teatteriopettaja

Pekka on pitkän linjan teatteriopettaja- ja ohjaaja. Pekka on laajasti kiinnostunut teatterin eri osa-alueista ja erityisen perehtynyt fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Pekka ohjaa koululla teatteritaiteen perusopetuksen ryhmiä ja erilaisia kursseja.

Nóri Varga, theatre teacher

Nóri (Nóra) Varga is a theatre pedagogue from Hungary, currently finishing her pedagogical studies at the Theatre Academy Helsinki. Nóri (Nóra) Varga (1991), is a Helsinki and Budapest based theatre pedagogue, performance artist, theatre historian. She is currently pursuing a Masters Degree in Theatre Pedagogy at the University of the Arts Helsinki. In Hungary she worked in the Theatre Pedagogy program of Katona József Theatre, Budapest, facilitating the creation of a performance with teenagers. She is trained as a teacher of drama pedagogy and experimential pedagogy.