Ihmiset teatteriopetuksen takana

Mia Kavasto, rehtori, teatteriopettaja

Mia Kavasto on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja draamapedagogi. Mia on lisäksi suorittanut opetushallinnon johdon tutkinnon, ammatillisen opettajan tutkinnon sekä oikeustieteen maisterin tutkinnon ja opiskelee kasvatustieteen maisterin tutkintoa. Mialla on laaja taiteellinen kokemuspohja musiikin ja teatterin parissa, sekä parin vuosikymmenen kokemus teatterin ja musiikin opettamisesta. Mia ohjaa taiteen perusopetuksen Vimma Ensemble-ryhmää, improvisaatioryhmä VALO Ensemblea ja koulun lyhytkursseja. 

Artistina Mian tapaa useimmiten artistinimen Maire Marenki takaa. Työn luonteen vuoksi Miaa saa harvoin puhelimitse kiinni - laita siis maililla soittopyyntö, jos mielit jutella!

mia@teatteriakatemia.fi 

Pekka Mattila, teatteriopettaja


Pekka on pitkän linjan teatteriopettaja- ja ohjaaja. Pekka on laajasti kiinnostunut teatterin eri osa-alueista ja erityisen perehtynyt fyysiseen teatteriin, improvisaatioon ja klovneriaan. Pekka ohjaa koululla teatteritaiteen perusopetuksen ryhmiä ja erilaisia kursseja.

Lisäksi Pekka toimii Helsingin teatteriakatemian vastuuohjaajana.

pekka@teatteriakatemia.fi 

Pia Serkamo, kurssiopettaja

Pia on teatteritaiteen maisteri, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja kuntotanssin ohjaaja. Pia on soveltavien teatterimuotojen rautainen ammattilainen painotuksinaan improvisaatio, tarinateatteri ja vuorovaikutustaidot. 

Pia ohjaa improvisaatiokursseja Helsingin teatterikoululla


info@helsinginteatterikoulu.fi 

Siiri Ervasti (äitiysvapaalla lukukauden 2023-2024)

Siirin erikoisalaa ovat teatterin ryhmälähtöiset menetelmät, sekä improvisaatio työskentelyn lähtökohtana. Siiri on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta ja työskentelee ryhmänohjaajana ja opettajana myös mm. Teatterimuseossa ja Vantaan aikuisopistossa.

info@helsinginteatterikoulu.fi  

Tiina Heikkinen, musiikkipedagogiTiina Heikkinen on koulutukseltaan muusikko ja musiikkipedagogi. Tiina vastaa osaltaan koulun produktioiden musiikillisesta annista muusikkona, laulunopettajana ja musiikintekijänä. 

Tiina on myös VALO Ensemblessa vaikuttava näyttelijä ja musiikintekijä. Tiinalla on laaja kokemus taidepedagogiikasta ja esiintymisestä. Tiina näyttelee pääroolin Helsingin kesäteatterin kesän 2023 produktiossa, Sirkku Peltolan kirjoittamassa näytelmässä Knut Pitkäjalka.

Tiinan tapaa myös keikkailevana laulajana ja lauluntekijänä taiteilijanimen Tiina Hei - takaa.

tiina@teatteriakatemia.fi 

Ilona Karppanen, teatteriopettaja

 Ilona on teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka käyttää työkalupakissaan myös musiikkia, kuvataiteen keinoja ja sanataidetta. Ilona on toiminut näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana, yhteisötaiteilijana ja eri-ikäisten harrastusryhmien ohjaajana. Teatteri on Ilonalle paikka tutkia omaa -, toisten ja ryhmien yhteistä mielikuvitusta.

Ilona ohjaa kursseja ja opetusryhmiä.

ilona@helsinginteatterikoulu.fi 


Tanja Männistö, teatteriopettajaTanja Männistö on taidepedagogi, teatteriopettaja (TeM) ja yhteisöpedagogi. Joka on työskennellyt pitkään lasten -ja nuorten teatteriryhmien parissa ja tehnyt monialaisesti taideperustaista työtä nuorisotyön rinnalla.

Tanja on kiinnostunut erityisesti taiteen tutkimisesta, sen äärelle pysähtymisestä ja ihmettelystä. Tanja kertoo inspiroituvansa teatterin voimasta!

Opettamisessa keskeisiä asioita hänelle ovat pysähtyminen taiteen äärelle ja yhteinen ihmettely, sekä pysähtyminen ihmisen äärelle ja kuuntelu.

Tanja on kokenut ohjaaja, joka ohjaa perheteatteriryhmiä, voimaannuttavan teatterin kursseja, lasten kursseja ja taiteen perusopetuksen ryhmiä.

tanja@helsinginteatterikoulu.fi 

Matti Tolvanen, kurssiopettaja


Riina Salmi, teatteriopettajaMatti Tolvanen on teatteriohjaaja ja dramaturgi, joka vaikuttaa Teatteriakatemian näyttelijäntyön peruslinjan vastuuohjaajana ja vierailee ajoittain ohjaamassa myös Helsingin teatterikoulun produktioita ja kursseja.


info@teatteriakatemia.fi Riina Salmi on teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on toiminut teatterin kentällä monipuolisesti opettajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Riina on kiinnostunut teatterista monipuolisesti aina tekstilähtöisestä teatterista ryhmälähtöisiin työskentelytapoihin ja improvisaatioon. Hänellä on myös pitkä tanssi- ja liikuntatausta ja hän on perehtynyt liikkeen ja teatteri-ilmaisun yhdistämiseen.

Riina toimii Helsingin teatterikoulussa taiteen perusopetusryhmien opettajana.

riina@helsinginteatterikoulu.fi 


        Iida Niemi, assistentti, näyttelijä
Iida toimii Helsingin teatterikoululla ryhmien avustavana ohjaajana ja kaiken maailman asioita osaavana ja hoitavana teatterihenkenä.

iida.niemi@teatteriakatemia.fi 

Ida Koski, teatteriopettaja


 Ida on Turun Taideakatemiasta valmistunut ja pedagogisella pätevyydellä höystetty teatteri-ilmaisun ohjaaja. Teatterissa Ida rakastaa yhdessä tekemistä, yhteisen ajan vaalimista, monitaiteellisuutta ja sukeltamista uusiin maailmoihin.

Teatterin lisäksi Ida innostuu luovasta liikkeestä, sanataiteesta ja joogan ohjaamisesta. Viime vuosina Ida on tehnyt syventäviä opintoja liittyen erityisryhmien- ja tunnetaitojen ohjaamiseen.

ida@helsinginteatterikoulu.fi 

Isa Kortekangas, teatteriopettaja

Isa Kortekangas on teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on toiminut monipuolisesti sekä pedagogisissa, että taiteellisissa tehtävissä, mm. kirjoittajana, ohjaajana ja opettajana. Vahvan musiikkitaustan takia, kulkee musiikki Isan työssä mukana kuten myös liikkeelliset tekniikat. Isa painottaa teatterin tekemisessä ryhmätyön tärkeyttä sekä rohkeutta niin mennä mukavuualueen ulkopuolle, kuin tarttua uusiin aiheisiinkin. Opettajana hän on lempeä, keskusteleva ja kokee tärkeäksi innostaa ryhmiä heittäytymiseen, itsensä ylittämiseen ja oman äänen löytämiseen teatterin kautta.

isa@helsinginteatterikoulu.fi 

Pia Virtanen, teatteriopettaja


Pia Virtanen on teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on työskennellyt lasten ja nuorten teatteriopetuksen ja taidetoiminnan parissa yli kymmenen vuoden ajan. Parhaillaan Pia opiskelee myöskin musiikkipedagogiksi.

 Opettajana häntä kiinnostaa fyysinen teatteri, ihmislajin leikillisyys, monitaiteelliset työtavat, erityisesti teatteri-ilmaisun ja musiikin yhdistäminen.


pia@helsinginteatterikoulu.fi 

Sanna Paula Mäkelä, teatteriopettaja, teatteriohjaaja


Olen Sanna Paula Mäkelä, oululaissyntyinen Helsingissä nykyään vaikuttava teatteriohjaaja /dramaturgi. Omaan myös vahvan musiikkitaustan, mikä näkyy lähes poikkeuksetta ohjauksessani;Musiikki kulkee usein punaisena lankana töissäni. Työskentelyssä erilaisten ryhmien kanssa minulle on on tärkeää työryhmälähtöisyys;Tavoitteenani on, että jokaisen työryhmäläisen ääni ja oma erityinen osaaminen saadaan esille ja näkyväksi näyttämölle. 🎭✨🎵


sannapaula@helsinginteatterikoulu.fi