Voima

Tämä kurssi on suunnattu erityisesti sinulle, joka koet esillä olemisen ja/tai muiden kanssa vuorovaikutuksessa olemisen haastavaksi. Kurssin tavoitteena on vahvistaa esiintymistaitoa ja uskallusta olla muiden edessä. Teemme erilaisia vapautumis-, innostumis- ja heittäytymisharjoituksia, liikumme - ja välillä hikoilemmekin! 

TIISTAISIN KELLO 19.15-20.45 Puotilan teatterikoululla yli 16-vuotiaille 

HUOM Syyslukukauden poikkeava aika 1.9.-8.12.2020. 

Kevätlukukausi alkaa 19.1.2021 ja päättyy 11.5.2021

Hinta 230 € lukukausi

OHJAAJA: Venla Sandgren

Olen ilmaisu-, vuorovaikutus- ja esiintyjyyskouluttaja, impronäyttelijä sekä kehomuusikko. Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja, ja tällä hetkellä opiskelen myös musiikkiterapiaa. Teen sekä yrityskoulutuksia että opetan kehomusiikkia (body music, body percussion, kehorytmiikka) ja ilmaisua freelancerina ympäri Suomen. Olen myös opettanut São Paulossa Brasiliassa osana Circle Music Retreat -festivaalia sekä ollut vierailevana työpajaopettajana Sibelius-Akatemian kursseilla ja Suomen Impro-opistossa. Kuluneen kevään 2020 aikana olin myös mukana kansainvälisessä First Steps around the World -online-lastenmusiikkiprojektissa. Lisäksi olen esiintynyt kehomuusikkona Kaustisella Tuuletar vocal hop -yhtyeen kanssa (Tuuletar on tuttu mm. Game of Thrones -musiikkiläpimurrostaan), Tuulettaren beat boxaaja Venla Blomin maisterikonsertissa sekä ollut mukana neljässä eri esiintyvässä ryhmässä vuosina 2002-2017. Olen myös toiminut esiintyjänä ja koreografina MTV3:n Voitolla yöhön -estradiviihdeohjelman kahdessa jaksossa, jossa Petri Nygårdin ja Jukka Rasilan tehtävänä oli opetella ja esittää kaksi kehomusiikkikoreografiaa.

Viimeiset neljä vuotta olen opettanut myös ilmaisun ja improvisaation sekä esiintymisjännittäjien kursseja Lahden Wellamo-opistossa sekä freelancerina ympäri Suomea. Olen vetänyt kursseja ja työpajoja myös mm. Heinolan Kansalaisopistossa sekä Porin Teatterinuoret ry:ssä. Näyttelen lisäksi Kallio, Sakset, Paperi -improryhmän riveissä.Harjoittelemme vuorovaikutusta, läsnäoloa, äänenkäyttöä, hyväksymistä, kuuntelua sekä riskinottoa lempein ja leikillisin ottein. Teemme runsaasti käytännön harjoituksia, joiden kautta opimme ilmaisemaan itseämme vapaammin ja päästämään irti erilaisista ilmaisun lukoista. Kurssilla pääset irrottelemaan ja testaamaan omaa epämukavuusaluettasi turvallisesti luottamuksellisen ryhmän kanssa. Erilaiset puhe-, ääni- ja kehoharjoitukset sekä niistä saatava palaute auttavat näkemään omia vahvuuksia, rakentamaan luottamusta omaan pystymiseen ja kehittämään taitoja uudenlaisista tilanteista selviämiseen. Mukaan joustavat, liikkumiseen soveltuvat vaatteet, lenkkarit ja vesipullo. 

Olen ohjannut Lahdessa erilaisia kursseja aina viikonloppukursseista kymmenen viikon lyhytkursseihin sekä koko kauden kattavaan opetukseen.
Pääteemani kaikessa opetuksessani ovat: kokonaisvaltaisuus (kaikki aistit, keho, mieli), leikkisyys, heittäytyminen, innostavuus, vuorovaikutus, kuunteleminen, luottamuksen syntyminen ja vahvistuminen (sekä itseen että ryhmään), vahva kehoyhteys, läsnäolon kehittyminen, ilmaisun vapautuminen, itsetunnon voimistuminen, toisten tukeminen ja ryhmän välinen yhteistyö. Käytän improvisaation työkaluja opettaakseni osallistujia ilmaisemaan itseään vapaammin, päästämään irti turhasta kontrollista ja stressistä sekä luottamaan prosessiin ja hetkessä läsnäolemiseen. Tämä tapahtuu parhaiten leikkisyyden, huumorin ja iloisen mokien tekemisen kautta.


Pääavainsanat työskentelyäni kuvaamaan ovat huumori, leikkisyys, innostavuus, kokonaisvaltaisuus ja vuorovaikutuksellisuus.